Oral surgery

_
Szájsebészet Mosonmagyaróvár

Praxisunk egyik fő profilját az esztétikai fogászat mellett a szájsebészet adja. Ezen belül is az implantológia, de a hagyományos eljárásokban is otthon érezzük magunkat. A lentebb említett komolyabb műtétek mellett szájsebészeti beavatkozásnak számít a bölcsességfog-eltávolítás, gyökércsúcsrezekció, parodontológiai műtétek vagy éppen sinus elevatio.

A szájsebészeti beavatkozásoknál hatalmas előny az, hogy a Doktornő 20 éve dolgozik fogorvosként, és több évet töltött egyetemi klinika szájsebészeti osztályán. Ezzel maximális jártasságot szerzett a komplikáltabb esetek megoldásában is.

Our oral surgery operations conducted with great precision under perfect operating sterility can not just relieve you of unpleasant symptoms, they can make tooth replacement possible for patients who didn’t have this possibility before. Thanks to oral surgery procedures we can replace jawbone portions lost through the years, thus it will be appropriate for fitting implants into it.

Szájsebészet Mosonmagyaróvár

Bone grafts

_

A fogak elvesztése után az állcsontok a bekövetkező gyors csontleépülés következtében olyan mértékben elvékonyodhatnak, ill. elkeskenyedhetnek, hogy az anatómiai képletek, mint pl. arcüreg, orrüreg, közelsége az elégtelen csontmennyiséggel együtt a fogpótlás elkészítését nehezíti, és az implantátum behelyezését akár lehetetlenné is teheti. A mai sebészi módszerek azonban kiterjesztik az implantációs lehetőségeket, és optimalizálják azok eredményét. E korszerű módszerek lehetőségei közé tartoznak a csontpótló anyagok használata, és az arcüregemelés, más néven sinus elevatio.

Fő alkalmazási területei:

_

  • implantáció
  • parodontológia

Csontpótlás menete

Kedvező esetekben, amikor a függőleges és vízszintes csontmennyiség is megfelelő, az implantátum beültetés 99 % feletti sikerességgel kecsegtet. Betegeinknél azonban csupán az esetek 30-40 %-ában teljesülnek ezen kedvező feltételek. Az esetek nagy részében szükséges az implantációs terület előkészítése, hogy kielégítő funkcionális és esztétikai eredményt érjünk el. Ez a beavatkozás nem más, mint a csontpótlás. Ez lehetséges saját csonttal (a páciens állcsontjának egyéb területéről), és lehet csontpótló anyagokkal. Rendelőnk mindkét megoldást alkalmazza, mindig az adott helyzetnek megfelelően a legoptimálisabbat.

Sinus elevatio (arcüregemelés)

_

Olyan esetekben van rá szükség, amikor a csontmennyiség nem teszi lehetővé az implantátum behelyezését a felső állcsonton. Ilyenkor az arcüreg csontos falán készítünk egy ablakot, azon keresztül egy műszer segítségével benyúlunk az arcüregbe, ott felemeljük a nyálkahártyát, és csontpótló anyagot teszünk alá. Ezzel a műtéttel egy időben az implantátumot is be tudjuk helyezni, amennyiben 5 mm, ill. annál több csontvastagságunk van. Ha nincs, akkor még egy műtétre van szükség, némi gyógyulási időt követően.

Csontpótló anyagok

_

Saját csont. Az állcsontok bizonyos területéről nyerjük, és vagy önállóan v. pedig egyéb csontpótló anyagokkal keverve használjuk. Minden esetben növeli a csontpótlás sikerességét.

Bovin eredetű csontpótló (Bio-Oss). Olyan természetes csontásvány, amelyet a legmagasabb EU-s minőségbiztosítás mellett állítanak elő, amerikai biofarmokon tenyésztett tehenekből. Csontpótló műtéteknél saját csonttal keverve érjük el a legjobb eredményt.

A csontpótló anyagok nagy választékából a svájci Geistlich cég termékeit használjuk. www.geistlich.ch.

We look forward to seeing you in our practice!

328Foto

Book an appointment quickly and simply!

What do you turn to us with?

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

+36-96/704-063

info@top-dent.hu